Alla inlägg under mars 2008

Av ulla lundstedt - 9 mars 2008 21:00

Blev uppbjuden på söndags-mys-frukost














Blev uppbjuden på söndags-mys-frukost av Morris i morse. En strålande glad Beppe!! kom springande "bobo bobo", hoppade upp och pussades varefter Morris kom farande och med ett språng hoppade upp och kramades. Sedan skulle beppe göra samma tur en gång till med ny puss. Mysigt. Benne med 4 kompisar hade invaderat Bennes rum hela natten och låg därinne hullerombuller kollade TV. Fina övernattade hos en killkompis ! tillsammans med Matilda bör jag nog tillägga.

Lina satt med nyvaket hår (ler) och ledbruten kropp efter gårdagens stagefighting med R och hennes teatergrupp. Jag var med som typ sekreterare för att anteckna så mkt som möjligt. Det var en avancerad kurs de genomgick-såg skitkul ut och jag skulle gärna vilja varit med mer rent fysiskt - men med tanke på Lina idag är jag nog snarare tacksam. Pennan glödde däremot - hoppas hon kan läsa mina snabba anteckningar.

Häftigt hur man kan luras vid slagsmål för att det ska se verkligt ut. Bl.a skulle R sparka Lina mellan benen vilket hon avstod från pga tidigare foglossningar. Föreslog han kunde visa på mig. Utifrån sett såg det säkerligen ganska sjukt ut då jag hade typ lång tunika på mig som R lyfte på framifrån för att kika om jag intagit rätt position med bålen. Jag storskrattade tillsammans med de andra åt situationen alltmedan R sparkade ett flertal gånger vilket i sin tur gjorde att det såg ännu mer crazy ut. Det gör inte ont alls kan jag tillägga. Det är en del ordentliga slagsmål i uppsättningen nämnligen.

Lina är duktig och har verkligen blick för detta med teater. Kreativ, kan se scener / situationer i bilder både personligt och dramaturgiskt vilket inte är det lättaste .Imponerande. Ska bli spännande följa Linas utveckling inom sitt yrkesval vilket gläder en gammal trött dramapedagog...

På em hämtade Niclas mig och jag tillbringade em o kväll hos honom och Bella. Bella o jag fixade med datorerna, käkade Niclas världsgoda potatisgratäng med vitlök och biff - jättegott.

Hemma vi 20.30,lagom till att se den nya Wallander på Tv. Paus nu -den e skitbra faktiskt.

natti













Av ulla lundstedt - 4 mars 2008 09:55

Efter telefonsamtalet igår betr Tess o Peppes chockartade besked att deras så hett önskade baby hade slocknat i magen, satt jag iklädd jacka med träningsväskan i knät en lång stund och bara lät detta sjunka in. Luften gick på ngt sätt ur mig. Önskade jag kunde springa till stationen och ta direkt-tåget upp till norrlandsskogarna.Vara där och krama om dem alla.

Träna nu? Kändes plötsligt så oväsentligt och ytligt.

Vände på tankarna att träning o motion är det bästa för att undvika sjukdomar längre framöver. Tog målinriktat cykeln (promenera med den tunga väskan hade blivit too much-man behöver ju inte överdriva) och tränade. Roligt? Nej-men belåten att gjort det.

Var helt fascinerad av en kraftig tjej där som verkade ha en personlig tränare som höll på med henne hela timmen.Min egen träning blev väl litet sådär trots allt-då jag i ögonvrån (nåja, jag är dålig på att dölja mitt smyg-iakttagande-snarare intensivt stirrande)kollade vad de gjorde. Rullade på bollen, gå med Graucho Marx-steg etc.

I omklädningsrummet berättade hon att hon alltid haft så dålig karaktär att träna så nu betalar hon 600:- i tim för detta. Shit! Ja så kan man om man har pengar. Träning 3/v =1.800:- i månaden=21.600 om året.

Billigare med promenader vilket jag beslutade mig för att  göranu. Solen skiner. På med trasorna och ut! Ekonomiskt rena sparandet- denna promenad gör att jag sparar typ 600 :-eller har  "tjänat" in 600:-. Man får inte va dum heller hahaha..

Vart ska jag gå nu då...Kungsparken dansa bland snödroppar och alla gula vackra blommor som i stora fält breder ut sig-tänka och känna mig ung, smal och vacker...

morgonkram

Av ulla lundstedt - 4 mars 2008 00:59

Lade mig tidigt 10.00 efter american idol. Trött!! Kunde inte sova. Alla tankar o känslor far runt i skallen så lika bra gå upp, koppla av, tänka på annat säger de vise.Käkat stoor bulle med fetost-mums.och fan!

Tänker på min älskade svärdotter Tess och min superälskade son Peppe som båda så innerligt önskat sig detta lilla barn som blev dem förlorat. För 14 dagar sedan pickade det lilla hjärtat på ultra, men idag hade det slutat slå.Vilken chock för Tess! Och Peppe-som just hade fått tanke o känsla att bottna att han skulle bli pappa igen.Man blir mållös. Vad säger man annat än att jag känner mig ledsen med er etc etc.

Till tjejerna sa Peppe i bilen innan de skulle hämta en gråtande mamma i,  Gävle, att babyn i hjärta i magen hade slutat slå och då är det som att blåsa ut ett ljus.

Hemma kom Elvira ut i köket till Tess med en kastrull och sa" Jag har gjort en trolldryck mamma som du ska dricka för då blir bebnyn kanske frisk igen,!

Morgondagen blir tuff för dem-

Som väl är !!!!! ska hon neka medicinsk abort - tack o lov - och begära skrapning.Pratade mkt om det idag ,medic abort vilket jag på det bestämdaste avrådde. Alltför måmga har fått problem efter medicinsk sådan att senare bli gravid samt att de får föda fram barnet hemma och -ja vad gör man . spolar ner det i toa.?  Många jag känner som måst utstå detta har måst göra så med djupa ångestdepressioner som följd.

Skaförsöka sova igen -natti

Av ulla lundstedt - 2 mars 2008 23:24

Minnet är kort. Vad har hänt o vad har jag gjort?!

Har alldeles för mkt omkring mig som ska göras, jag vill göra allt klart-meddetsamma - samt allt som väntar. Thats my life.

Ngn gång ska det ha sin ände, ta slut alltså - vara klart - -antar jag-men då vet jag nog inte riktigt hur jag skulle hantera min sk fritid. Ja, jag är väl inte riktigt klok-men det får jag bjuda på.

Just nu spelar jag in en massa VHS till DVD till teatrns verks.led som fyllt 50 år - en present från mig/Britt io Studis - skitkul titta på karnevaler etc från 80--talet då han själv var aktiv etc...Ointressant för den oinvigde.

Var på 2-års kalas igår. Beppe så klart. Efter hans middagsvila skulle vi uppvakta honom - i hopp om att han var glad och utvilad. Beppe satt i sin lilla minifåtölj tittade på Barbapappa (sömndrucken) då vi forsade in alla 5 med paket och stod framför honom och sjöng "Vi gratulerar,,,," Beppe tittade på oss som UFON....Morris var den första som gav honom paket vilket han demonstrativt knuffade undan. Han fattade ingenting - tills Lina sa att det är dina paket - titta!!! etc etc. Då blev det LITET mer intressant. Mkt paket , dvs många fick han och alla skulle noga undersökas innan nästa öppnades. Hans mamma var den som var ivrigast öppna innan den förra var undersökt .....typiskt.....

Morris var överlycklig då han oxå fick "liten" paket - vi gör alltid så...nämnligen Bamsetröja mm. Bamse samt dinosaurier är det som ligger högst på listan för tillfället för dem båda. Ja Beppe tycker o gör allt som Morris tycker o gör just nu.

Prinsesstårta och marängtårta med vispgrädde o jordgubbar väntade och där rök den dagens GI. Beppe åt o åt -mums- hostade till och kräktes över sin nya Bamsetröja. Benne o kompisen Philip klöktes då Beppe vägrade låta sig avtorkas o byta tröja utan enbart fortsätta kalasandet på tårtan. Snoret rann och blandades med sylt och grädde in i munnen på en överlyckligt smackande 2-åring. Hahahaha.Det var kalas det!

Kvällen för min del avslutades med räkor och musslor i skal tillsammans med ngn vitlökssås - skitgott. Morris var för en gång skull uppe tillsammans med oss vuxna, dukade, tände ljus (brände sig på handen).

Gjorde allt för att inte vara trött men bad till sist att få lägga sig i sängen!! "Snälla, sängen mamma....vill sova sängen, inte här..."  (Märkligt litet barn...)

Frukost  idag hos Lina, genomgång betr scenerierna i första scenen då alla är på plats etc...Skulle vara kul se på, men det får jag inte (ler). Respekterar jag faktiskt - än så länge haha! Just wait sweetheart...

Tagit det lilla lugna hemma. Haft ont i huvet. Vilade o somnade en tim tid i soffan. Skulle egentligen tänkt ta mig hem till Niclas o Bella men "orkade" inte-dvs jag satt och fixade mkt annat i datorn som tog tid. Inspelning av bibl. CD-skivor etc...Får bli nästa helg-då är nog Niclas ledig oxå. Kul träffa honom oxå även om Bella o jag är de som har mest syssla med tillsammans betr nätet etc. Hon är skitduktig o lär mig en massa.

Beslutat mig för att träna i morgon. Verkligen sätta igång träna o gå ner i vikt. Mår pytondåligt av min nuvarande övervikt. Aldrig !!!!! kännt så tidigare. Vågar inte väga mig. Då däckar jag! Då kommer tron på en framtid att haverera....

Alla kläder har krympt som det så käckt låter då man ska försvara sin viktuppgång. Nej - det är jag som tillåtit mig bli fet o tjock med gravidmage. Har aldrig sett ut så här tidigare.

"Bor" på Kallis på somrarna och har alltid sagt att så som de "gamla" tanterna ser ut, med löst hängande feta skinnamagar som volanger  kommer jag aldrig tillåta mig själv se ut - men nu är jag där! Ja-jag är fåfäng till tusen! Fy fan. Till handling. Mias mening tog skruv. Tack lilla gumman!

Mitt socker o kolesterol ligger på gränsen och jag har medicin mot högt blodtryck och kolesterolen så det vore ju fan om jag inte skärpte mig i tid.

Kram o natti



Presentation

Omröstning

Hur känner du mig?
 vän
 familj
 arbetskamrat sen tidigare
 okänd
 känner endast igen dig.....
 teaterkollega

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mitt liv i ett litet nötskal


Ovido - Quiz & Flashcards