Alla inlägg under april 2009

NEJ

Av ulla lundstedt - 22 april 2009 13:12

Jag vill inte skriva blogg idag.


Sur. De små jävla virusaktiga bacillerna har hittat min kropp att föröka sig på. Hatar dem. De lyder inte heller. Hör inte vad man säger. Har sagt åt dem åtminstone flytta vardagsrummet från mitt huvud. Behöver få fritt därinne så tankarna får plats, där är ett jävla surrande nu. Svaret jag får är en nysning. Deras ättelägg har dessutom barrikaderat sig i svalget, klättrar på mina stämband vilket ger min röst läten som en kraschad tanks. Värst är att de nästlat sig in i mitt annars viljestarka psyke. Hånskrattar åt mina tafatta försök komma utanför dörren till träningen.

Sitter nu som fastnaglad framför "the fucking dator" och bara vegeterar.

Minigram till gram , minihekto till hekto , minikilo till kilo, lyfter de glosögda parasiterna med lätthet tillbaka under mitt skrumpna skinn.

Jag ger upp...stöööön....

Av ulla lundstedt - 18 april 2009 09:32

Började dagen med att svara på Linas blogg, Insåg efter några rader att ett svar där skulle  tendera bli ytterligare en blogg - för långt alltså.

Därför vänder jag mig till min egen.

Intressant och läsvärt inlägg Lina har idag.

Innehåll som varit viktigt för mig hela mitt liv.

Jag började svara Linas blogg med:

"Mina ledord i livet är - som du skriver - respekt, ärlighet - men oxå empati, solidaritet och ansvar."

Ansvar för i första hand sin egen person för att i förlängningen ha möjlighet känna ansvar för andra människor, sin omgivning, samhälle, ta ställning till saker o ting och stå för det.

Dessa ords innehåll har varit min ledstjärna under alla de snart 40 år jag jobbat som teat/dramaped.

Frågar man ett barn/ungdom idag vad respekt betyder eller innebär får jag oftast samma svar som för 40 år sedan. D.v.s respekt är att lyda.

Lyda föräldrar, lärare, samhällets alla normer d.v.s. fostran av samhällets medlöpare och nickedockor. Självförtroendet kan ofta vara förstärkt däremot. Som Lina skrev -Jag kan - Jag vill - Jag ska.....Jag måste vara bäst...och självkänslan har sopats bort -minimerats till ett vakum.

Intutandet bland mina teaterelever är o har varit att respekt är att Bry sig om ! Enkelt och lätthanterligt för alla.

Lär man sig förstå vad ordet respekt innebär följer saker som ansvar, ärlighet, empati och solidaritet genast upp i kölvattnet och utmynnar i just kärlek. Kärlek till sig själv och till andra. Då stärkt av en självkänsla genom att själv känna sig respekterad och därigenom våga vara ärlig, solidarisk och ta ansvar. Ansvar är något man måste lära sig inte ngt man föds med. Detta är -för mig - den viktigaste processen att jobba med i en grupp med unga/små människor och en utgångspunkt för att tillsammans kunna göra en bra föreställning.

Ifrågasätta som Lina skriver är oxå en förutsättning för ett lärande.

Nyfikenhet, vetgirighet är hos alla en stark grundkänsla som måste -just respekteras - för att vederbörande ska kunna ifrågasätta.

Dagens samhälle tillåter alltför ofta inte ifrågasättande.

Unga lärare i skolan idag -ja en del äldre oxå - sitter ofta så fast i sitt eget Ego att de i sin osäkerhet och rädsla helt kallt amputerar de ungas ifrågasättande, nyfikenhet och vetgirighet. Den som trotsar detta blir fördömd och ges epitetet jobbig, trotsig, elak, obekväm etc....

Benjamin är en av dem som trotsar vilket jag ser med stor stolthet och respekt då hans grundvärderingar är -enkelt uttryckt - mkt positiva. Han ser alla människor som jämlika - barn som vuxna - orädd för auktoriteter men aldrig oförskämd.

Kärlek idag ser mer o mer ut att blivit en handelsvara. Tanken slog mig just nu om vårt samhälle-mer än vi tror - påverkats av alla s.k hedersäktenskap (mord) etc....?

Upplever ofta att ungdomar idag drar sig undan närmre relationer - rädsla för förälskelse - rädsla känna sig uppknuten - rädsla inte vara omtyckt som den man är, utan som man förväntas vara, vilket skapar ännu större osäkerhet....Ett kallare klimat välja partner. "Vem ska jag ta?" Hon eller hon-han eller han "....Vill inte den ene/ena så tar jag väl den andra - så länge....Var finns då förälskelsen - kärleken...Detta har jag inget svar på.

Kan bara känna sorg över att så många unga idag utnyttjas, låter sig trampas på, nyttjas som dörrmattor. Det är ju som väl är inte allom givet det är så. Många undantag finns men de minimeras mer o mer som jag ser det. Status, rikedom, prylar, skönhet - en plastighet som utbreder sig.

Älskar alla de unga idag som vågar stå för ngt personligt - vad det än må vara. Som avviker från den likriktade norm samhället vill ge våra unga.

Nej - nu räcker det....klockan har flugit iväg - jag ska iväg o träna...

med fortsatta tankar som likt fjärilar flaxar runt i min hjärna.

See you later - aligator......kram

Av ulla lundstedt - 14 april 2009 07:38

Lyssna, se o njut.....Denna underbara fantastiska människa!

Jag blir lika glad, lycklig varje gång jag ser och framför allt hör henne sjunga. En kvinna som hela sitt liv levt på landet tillsammans med sin mamma, passat mamman, aldrig blivit kysst (som hon sa), blivit retad o mobbad hela sin uppväxt p.g.a sitt utseende och slutligen - äntligen tar revanch på hela musikeliten! Jag får gåshud på både armar o ben varje gång jag ser denna video och första ggn fick jag -å hennes vägnar - lyckotårar i ögonen.

Att gå in på scenen för att sjunga till en hånskrattande publik och dessutom en text som talar om vad hon kännt, drömt om och längtat efter hela sitt liv kräver mod o styrka.

Love it!

Av ulla lundstedt - 13 april 2009 19:41

Så frustrerande...har lagt ut Susan Boyle (American Idol-09) från Youtube på Facebook samt här på bloggen - men nu visar Youtube att den på begäran är inaktiverad ! Fattar ingenting....Synd på dem som inte fick möjligheten se lyssna på denna fantastiska människa. Suck! Jag förvaltar denna upplevelse med stor värme i hjärtat !! och önskar att alla mina vänner fått göra detsamma.

Har varit en varm, mysig skön påsk.

Grattade benne 14 år där det bjöds på riktig krögarmat - för dem som äter. Kul var det träffa Nicke, Bella, Manuella m fam o lilla Vilja.

Fina foton på Linas blogg.

Dagen efter skulle jag skriva. Solen sken från klarblå himmel mmmm.

Kom yrvaken ut i hallen och såg alla vinterkappor (jackor) hänga ,varpå jag kom på den "briljanta" iden att plocka upp detta på vinden. Ofta går tyvärr tanke och handling i mitt liv hand i hand och dagen slutade i total kaos. Inte fan blev ngt skrivet inte. Rummet var belamrat med kläder - slänga? - lägga undan? - vad? - var?...fan.....

En tur in i andra rummet, kaffe o snus, tillbaka...plocka tillbaka...plocka fram...Dessutom var jag så dum så jag hade dragit ner sommarkläderna tillsammans med det andra....Å-gren på besök är bara förnamnet.

En del åkte trots allt upp på vinden - fan vet egentligen vad. Resten står gömda i kassar i rum två - tillsvidare. Just nu har jag förträngt det.

Satte mig på balkongen läste en skitbra bok "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

Sanslöst roligt samtidigt - jag känner så otroligt mkt igen mig själv i denna bok. Skrattretande mkt mellan varven.

Hon beskriver sin mammas politiska uppväxt (samt sin egen i stor mån) som om det vore min egen. Hur de var klädda, resonerade, diskuterade, åt och tänkte. Åsas pappa var alkoholist ( inte min ) och beskrivs med stor värme fram till dess hans liv (och hennes) gick mer överstyr.

Minns tex hur min pappa sa att man inte kunde köpa en båtmotor av Amerikanskt märke, bil skulle vara den ryska (minns inte vad den hette). Ja, vi hade en sån ett tag oxå hm. Alla som inte var med i partiet var "inga bra människor" - de var borgarpack o kapitalister m.m.m.m

Idag ringde Lina ville komma upp för att i lugn o ro skriva på sitt arbete till skolan. Hurra - för mig! Jag kom oxå äntligen igång jobba på manuset och hann till över halva. Komplicerad fortsättning följer imorgon.

Jag kan-jag kan-jag kan....

Hade en-som vanligt-mysig fika på lilla torg med Marianne. Kul träffas och bara prata.

Stack sen till Kungsparken och mötte upp familjen Ahlborg. Var med småkillarna på lekplatsen och lekte lejon, spiderman, snurrade på snurrgungan etc...Lina virkar o virkar o vir....

Hemma vid 18.00

Får se vad det blir för film ikväll.

Såg Cadillac Records-09 igår. Kanonbra film!! Rekommenderas.

Nu ska jag svida om, ta en kaffe .....

kramizzar


Av ulla lundstedt - 3 april 2009 13:21

Idag - i nuläget - känner jag mig sorgsen o ledsen att alltför ofta bli missförstådd......som väl är brukar det plana ut....


Glad blev jag emellertid igår efter sista mötet på Xavaganzas kurs på helfart. Nu börjar uppföljningen "Lifetime" med träff 2ggr/mån med syfte att stödja och komplettera det som vi lyckats åstadkomma med helfarten.

Mina resultat då och nu:

13/1-09:                                                  
              2/4-09:

vikt : 78,4 kg                                                   vikt: 64 

Body Fat: 40,2 %                                             Body Fat: 30,0

Fat weight: 31,5 kg                                         Fat weight: 19,4

Body water: 46,9 %                                         Body Water: 53,5

Body Mass Index : 29,0                                    Body Mass Index: 24,5


Betyder att jag alltigenom nått normala värden.

Body Index ska normalt betr min längd ligga mella 20-25.


Känns bra i hela kroppen - lön för mödan. Nu har jag bara de sista kilona gå ner i vikt för att nå min målvikt - tillsammans med vår o sommar!

kramar mig själv


Av ulla lundstedt - 2 april 2009 22:55

Onsdag - Tillbringade em/kväll hos Nicke/Bella. Bella hämtade mig efter hennes tur med hundarna vilket är jätteskönt då jag slipper moppa (fortfarande kallt köra så långt). Jättegulligt. Hade en jättemysig kväll. Fikade, pratade, satt i massagestolen (urmysigt), fixade med datorn etc.

Nicke lagade världens godaste omeletter med kyckling o allt möjligt i som han skulle ha till jobb idag. Blev sugen på laga mat (hm).... 

Är alltid så lugnt o avkopplande därhemma. Niclas undrade om jag ville testa spikmattan - självklart! Det kändes kan jag lugnt säga - sylvassa "spik" som stack in i hela ryggen.Efter ca 5 min kändes det inte lika mkt utan man blev varm istället. Märkligt. Blev helt yr i huvudet då jag efter minst en kvart reste mig. Det sägs vara jättenyttigt. Niclas körde mig hem sedan - den stackaren skulle upp 02.30 o jobba.

Idag kom VÅREN på riktigt.

Var för första ggn på Forum redan kl.09.00 ! Kanon.

Hemma igen vid 11-tiden och satte mig direkt vid datorn o började skissa på manuset. Där blev jag fast till 15.00 då det var dax ner i tvättstugan. Fastnade vid skrivandet igen - upp till Lina o killarna en stund - hämtade upp tvätten -satte mig med kaffe o en bok på balkongen i solen - fan vad gott!! Äntligen vår...

Sen bar det iväg till Forum Xavaganzas sista träff innan påbyggnadskursen "Lifetime". Det var häftigt! Blev testad igen betr fett/vatten etc. Har gått ner 15 kg o alla mina värden är idag normala - BMI, vatten etc etc. Det kändes jättebra o glad blev jag. Har trots det en del kilo kvar - no big deal.

Nu väntar sängen med doftande rena lakan... 


Presentation

Omröstning

Hur känner du mig?
 vän
 familj
 arbetskamrat sen tidigare
 okänd
 känner endast igen dig.....
 teaterkollega

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mitt liv i ett litet nötskal


Ovido - Quiz & Flashcards