Alla inlägg den 31 januari 2008

Av ulla lundstedt - 31 januari 2008 22:42

Hade min barngrupp ikväll. Plockade ihop litet monologer etc timmen innan jag skulle iväg för att diskutera litet kring vad de tyckte o ville använda till festivalen.

Jag hade en ny medlem med mig idag. Benjamin ville följa med o kolla om han ville börja spela teater. Jag sa att han hade 2 ggr på sig att bestämma sig o det var ok för honom. Såg hur min grupp sneglade litet på den nye killen medan jag höll på plocka fram. Benne sat litet snett nonchalant på en stol och iakttog allas ankomst. Ytterligare en ny tjej började idag så nu är vi full grupp. Bra. Om nu Benne vill fortsätta.

Vi började med att sätta oss i en ring som vanligt för att prata om veckan som gått. Benne trodde han skulle sitta kvar där på en stol och titta på. Tji fick han. Antingen är du med oss på golvet eller också får du cykla hem igen sa jag till en smått chockad Benne.Killarna beredde plats åt honom och så startade vi med namnövning för de nyas skull- dvs att skapa energi i kropp o ögon och ropa sitt namn så högt man kan etc etc. Därefter satte jag på klezmermusik och det var fri rörelse kallar jag det-säger jag dans blir det så prestigeladdat. Benne promenerade runt alltmedan övriga gruppen for runt som galningar. Jag med - och fick tag i Benne och svängde runt med honom tills han skrattandes "dansade" med de andra.

Improvisationer med "frys" dvs byta handling och överta en fysisk rörelse tog det inte lång stund innan han var uppe på golvet och i sin impro friade till den andre killen (haha) och sa att han älskade honom och ville förlova sig. Mkt modigt och de andra stirrade med stora ögon och skrattade högt.

Tufft o modigt gjort. Alla brukar skriva lappar innan de ska hem och Benne skrev att det var jätteroligt och han trodde han skulle fortsätta. Ja vi får se.Han har alltid varit en liten "teaterapa". Även den andra tjejen som var kompis och redan kände en av de andra tjejerna var bra och jag märkte att hon spelat teater förut - skitbra. Annars är det svårt komma in i en redan etablerad o homogen grupp som jobbat flera år tillsammans.

Kvällen avslutades med en katastrof. Gruppen bredvid oss - det finns en sammanlänkande liten korridor mellan blev bestulna på väskor med mkt innehåll.

Värst av allt - för min del - var att Josefinas väska blev stulen, med digitalkameran, Ipod, mobil, hennes kontokort på 1000:- som hon vunnit på Hansa etc...Allt polisanmäldes på studs av Stefan (verksamhetschef). Lina ringde mkt upprörd att hon ringt Finas mobil där en med stark brytning svarade."Jag ska knulla dig....du kan hämta denna i Bunkeflo....etc. I bakgrunden hörde hon att han/de var på Burger King eller McDonalds. Hela tjejgänget med deras pedagog rusade ner till Triangeln för att kolla vem/om det fanns ngn där som hade deras saker. Full snöstorm, kallt som tusan stack jag o Benne efter. Där inväntade vi polisen som snart kom dit. Men naturligtvis fanns det ingenting varken de eller vi kunde göra.

En av de andra tjejernas mobil som oxå stals hade de ringt runt till hennes vänner och släktingar och varit fräcka, oförskämda....vad har du för trosor på dig etc...

Jag blir så jävla förbannad. Några i min grupp hade hört att ngn var därute men trodde det var de som repade i den andra lokalen.

Hade jag sett dem hade jag slagit ner dem - låst dörrarna på båda sidor - ringt efter polisen.Med det adrenalin jag hade i kroppen hade e inte haft en chans - jag lovar.

Hoppas nu bara de får ut ngt på försäkringen. Hasse ringde och gjorde en privat anmälan då vi kom hem.

Jag vill inte vara sån som kallar våra invandrare för taskigheter - man ska inte dra alla över en kam - men fan! vad jag blir förbannad.

Ska försöka sova - tar en sömnrablett ikväll tror jag.

Ledig i morgon - vill bara vila - se film - slappa.....

Natti alla änglar och snälla människor - dra åt helvete alla tjuvjävlar!

Av ulla lundstedt - 31 januari 2008 00:20

Växelvajern på min cykel gick sönder igår, mitt ute i den värsta trafiken. Fick störthoppa av cykeln då det varken gick att trampa eller bromsa. Bilarna runt tvärbromsade-som väl var. Whops!

Punka på bakdäcket på moppen, ingen bensin heller.

Så- idag var jag iväg till cykeldoktorn som fixade kedjan!!  som hoppat av, spände den-allt för 50 kassa jävla kronor. Det var alltså inte vajern som jag trodde.

In på Caroli köpte proteinpulver som tagit slut. Min "frälsning" betr morgonprotein enl GI. Smoothie m bär är det enda jag kan tänka mig som frukost. Dricker det med sojamjölk och tjockt sugrör på 2 minuter.

På Caroli handlade jag kycklingfileer (kanonpris 129 kr 2 kg), etc....

Måste ju ha ngt laga GI-mat på. Gääääsp...

Direkt till Forum för att träna. In med den frysta maten i ett klädskåp och övrigt i ett annat. Tränade för fullt-hoppade över bänkpress då jag inte tycker den funkar som jag vill/kan). Dusch, bastu (där jag käkade typ mellanmål ,utan lunch innan kom jag på, ostskivor inlindade i skinkskivor)) etc -

Hemma vi 16.00 ca. Fixade litet hemma, satte mig vid datorn för att skriva o fixa litet som skulle gjorts för läääänge sedan. Icke!

Fastnade vid filmfilerna och kolladetrailers på många skitbra filmer jag gratis kan se senare. Yeepie!

Ville kopiera cd jag lånat på bibblan. Var till Hasse (himmel vad han såg trött ut stackarn) o han visade mig hur jag skulle göra. Skitlätt.! Överlycklig kopierade 1 till på studs då jag kom hem. Beppe var/blev litet syrak på bobo då hon inte hade/visade den fulla uppmärksamhet som hon brukar o påkallade den ideligen. Gullunge. Morris vägrar fortfarande pussa mig hej/natti/adjö då jag ska hem. (ler).

Käkade rostbiff med grönsaker o ett ! glas vin till. MUMS!

Chattade med Lina betr hennes teater. Får ta vid det samtalet vid annat tillfälle. Gillar inte riktigt att hon först går i skolan o sen jobbar kväll på hemtjänst utan avbrott. Inte konstigt hon blir trött.

Läste på hennes blogg om det äldre par hon kom till som hade klätt sig o dukat etc - berörde mitt hjärta. Lyckliga gamla männsikor. Få förunnat idag.

Som vanligt är klockan nu alldeles för mkt.

Natti alla mina själsfrände och dito icke sådana - love and peace....


Presentation

Omröstning

Hur känner du mig?
 vän
 familj
 arbetskamrat sen tidigare
 okänd
 känner endast igen dig.....
 teaterkollega

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mitt liv i ett litet nötskal


Ovido - Quiz & Flashcards