Alla inlägg under mars 2009

Av ulla lundstedt - 31 mars 2009 22:42

Tisdag - chockade både kropp och psyke med träning redan ! kl 10.00

Kändes rätt bra - faktiskt riktigt bra - ha det gjort och dagen ledig.

Alldeles för ledig egentligen, dvs jag fick inte gjort ett jävla dugg vad jag tänkt.Vad gjorde jag egentligen. Sitter fast ! Satt vid datorn, satt vid gamla datorn för att försöka fixa disketter till cd (utan resultat), kom på att jag skulle hämta killarna 16.00, Lina skulle till teatern o Hasse var försenad så jag var hemma igen vid 18-tiden.Tänk så mkt jag kunde gjort om jag inte fastat vid datorn hehehe..So what säger jag i ett just nu svagt ögonblick-det är 365 dagar på ett år ( men kort tid kvar till premiär på en icke skrivet manus). Nog tjatat om det. 

I morgon har jag strukit tvättiden - ledig dag hm. Inte lönt planera ngt - blir ändå ngt annat som faller mig in - märkligt.Just nu har jag gett upp tanken på strukturera min tid - har ändå aldrig varit min starka sida. Får ta upp det vid senare tillfälle (man ska tänka positivt)...

Vägde mig - bara minskat 0,5 kg denna veckan. Skit vilket - det går åt rätt håll i alla fall. Bara 8 kg kvar - kanske klar till midsommar....? Hur som helst så ger jag mig inte i det fallet i alla fall.

Förbannad på att Kallis har stängt nu när vårsolen börjar komma- Den tiden har alltid barit den bästa där - jävla kommun!

Har verkligen kännt med Josefina idag betr hennes sökning till estetlinjen. Fina är alltid mkt tystlåten dagarna efter ngt har "hänt" så förhoppningsvis berättar hon mer då allt landat litet mer. Viktigast var i alla fall att hon själv kände att det hade gått "rätt" bra (vilket är bra för att komm från henne). Hon fick 5 av 5 på provet - skitbra. Måste emellertid läsa upp skolämnen - fast jag tycker hon redan ligger bra till.

Får tydligen besked redan i april ngn gång. Hon hade tur som fick en bra lärare i juryn - en som ligger mig mkt varmt om hjärtat.

Jaha, nu har jag babblat en massa om i princip ingenting.

Fick förresten höra en jätterolig sak idag som jag inte kan skriva om eftersom jag lovade inte säga ngt förrän denne person själv kontaktat o berättat. Min mun är förseglad...

Ja då är det sängen som gäller....tråkigt sova....tiden går så fort...

Positiva tankar:

Blivit av med min gravidmage

Lycklig o tacksam över min stora familj

Att jag känner mig frisk (sånt vågar man knappt skriva- korsar fingrarna)

Lyckats överleva ekonomiskt denna månaden oxå

Trivs i min lägenhet (trots röran)

Lärt mig hantera min ensamhet (trodde jag aldrig för 10 år sedan).....

Buenas Notje  (hur det nu stavas..)


Av ulla lundstedt - 28 mars 2009 23:50

Sitter här och försöker motivera mig krypa i säng. Fattar inte varför jag blir piggare o piggare ju senare det blir. Måste sova eftersom jag har min teatergrupp i morgon. Har dessutom inte så mkt som tittat på manus, pärm, planering sedan sist. Struktur - annars blir jag snart galen.

Var Teaterns Dag idag. Stack iväg till Maf för att se "Reagera" betr deras Forumteater. Mkt lärare etc som var där. Deras rollspel går ut på att lösa konflikter etc..Kom underfund med att Forumteater är ungefär detsamma som Pedagogiskt Drama - åtminstone som vi arbetade med det förr - bara bytt namn tydligen.

Blev mkt förbluffad kan man säga då jag steg in.

 Jag har "lånat ut" mitt ansikte (haha) betr PR för denna dag i ett svagt ögonblick för nån månad sedan.Tänkte int så mkt över det sen. Det visade sig emellertid att denna bild finns med i all PR kring T- dag överallt i stan.

Vad jag däremot inte hade en tanke på var att all publik på nämnda plats även stoltserade med min bild på en knapp på bröstet-kändes konstigt.

Jaja....glömt i morgon - men litet kändis för en dag var jag ju ..haha

Nej nu gäller slafen.

Nicke o Bella tittade upp idag efter de varit ute o käkat. Jättekul!!

Godnatt alla änglar....dröm om prinsar. o prinsessor,,,


Av ulla lundstedt - 18 mars 2009 23:33

Idag sken solen från en klarblå himmel.

Tänkte gå o träna men ville inte. Ville inte gå ut ?! Knäppt.

Kanske sätta mig i solen på balkongen...avstod.

Gjort så mkt idag att jag glömt vad jag gjort just nu.

Taskigt närminne - ofukuserad okoncentration eller alzeimer superlight.

Jo!

Lina kom upp på fm för att intervjua mig betr sin skola i socialpsykologin.

Det var kul få tillfälle tänka litet djupare tankar till skillnad från mina tankar på det jävla manus jag ännu ej kommit till skott med.

Dessutom bad Lina om hjälp betr en del i boken om socialpsyk. att omformulera i enklare förståeliga termer. Kul det med.

Sen stack hon iväg på en fika med L-Lina.

Jag blev sittande o tänkte på de tankar som likt fjärilsvingar fladdrade runt i en för övrigt tom skalle. Alltså utan resultat.

Min älskling Fina kom upp då hon glömt sin nyckel. Mysigt.

Strax efter kom Lina - då hon glömt sin nyckel.

Efter ett tag ringde Linas manager (ler) att han åter var hemma med Beppe efter en visit på Citykliniken betr intyg.

Plötsligt kom Lina på att de skulle till Bennes skola på kvällen för föräldramöte.

Ok - stack upp vid 5-tiden då Beppe ringt efter mig.

"Beppe Ahlborg - du komma mitt hus nu Bobo - puss - hej"

Stackars genom prickig kille, labil i humöret efter antiklimedicin o feber.

Ömsom kelig -ömsom arg -ömsom ledsen....

Han hade en hårklämma i håret eftersom håret fastnade i koporna-söööt.

Kvällen flöt bra och efter ett par timmar var de andra hemma igen.

Arga som bin efter ett katastrofalt föräldramöte.

Lärarna på den skolan verkar definitivt skruvade.

Där är inte "alla besticken hemma" som Leif GW Persson sa i Efterlyst ikväll.

Nu ska jag sova. natti


Av ulla lundstedt - 17 mars 2009 17:36


Hela förmiddagen idag hade jag besök av världens goaste kille fullproppad med vattenkoppor. Han såg mkt "viktig" ut då han kom, munnen var som ett litet runt körsbär. Vi tittade på film, smurfarna, lillefot...ja de stod och gick på TV:n, men han tittade bara stundtals. I stället lekte vi med djuren, läste böcker, krigade med legogubbarna till riddarborgen, fikade...kelade...o kelade...Beppe är en mkt tillgiven liten person.

Tog en fika med Lina då hon kom hem.

Städade upp efter Beppes o min gemensamma framfart.Behövdes

Var iväg till Forum, köpte soppor, tog ett pass på Powerplate och 20 min på löpbandet. Duschade, tvättade håret - hem.

Nu sitter jag här,

Ska ta en kopp kaffe innan jag ska iväg till Linas grupp.

Vill kolla vem de är, hur de ser ut och hur de agerar.

Varför?

Därför att om Lina senare vill ha hjälp, förslag etc betr pjäsen vet jag vem o vad det handlar om. Thats it.

Så "rolig", intressant o händelserik var denna dagen.

Är urskicklig på att skjuta upp motbjudande "måste"-saker.

I morgon !

bye

Av ulla lundstedt - 14 mars 2009 23:31

Jättekul, skithäftig o rolig clownkurs idag 11-18.30 ca...övertid.

Kul att lära sig nya saker, dels betr jobbet, dels om sig själv?!

9 personer var deltagande och alla skulle vi söka rätt på  clownen "inom oss".

Låter säkerligen skiflummigt för andra - men det kan jag lova att det inte är/var.

Ngn utomstående hade säkerligen ringt 112 med omedelbar verkan haha.

Iklädd clownnäsa skulle vi bl.a - en o en - sitta på en stol, böja oss framåt och söka rätt på clownrösten inom oss.

Det var, varje gång  ett verkligt ylande i alla de tonarter man kan tänka sig. Ljus , mörka, nasala, spruckna röster strömmade ut ur deltagarnas strupar och genast kunde man se en personförvandling hos alla. Otroligt.

Det gick inte alls ut på att leka clown- utan att fokusera, lyssna, iakttaga, öpnna alla sinnen och registrera och reagera på studs på allt som man såg, hörde etc i rummet.

Reagera enligt alla !! de regler som finns kring detta - de är många!

Jag har sannerligen skrattat idag så tårarna rann.

Linas clown hämtade upp en nasal klämd röst som kontrasterade till hennes naiva, barnsliga ! clowngestalt ,vilket var vansinnigt kul med en energi i både kropp o ögon som var nödvändig för att "nå fram" till publiken dvs övriga deltagare.'Det lyckades hon verkligen med.

Hon har en utstrålning jag inte tror hon är medveten om.

Det illröda (okammade) håret kompletterade den röda näsan under ett par intensivt iakttagande ögon...hahaha...Skitbra.

Min clown lockade fram en mkt gäll röst i den övre diskanten (?!) var jag nu fick den ifrån. Skulle skratta högt med denna röst vilket blev ett konstigt tjutskratt...

Fick uppgift sjunga en sång och av den mest märkliga anledning dök "Jag är en kamel..." upp i skallen (som jag brukar leka med Morris o Beppe obs-utan att clowna haha). Dessutom försökte jag förmedla det jag sjöng genom att trava som en typ kamel...

Alla fick omdömen av kursledaren Nina (clownen Zaza) vilket betr mig o "min clown" - som vanligt i dylika sammanhang -fick benämningen galen ( haha).

Jag är väl litet-eller mkt - galen, bara att acceptera (ler).

Det gällde ju att plocka fram sin egen personlighet - hm...men inte visste jag att just denna delen av mig satt hos clownen (som förresten av mig hade fått namnet Bella -asgarv- )

Lärde mig en för mig viktig sak.

Jag gick helt in för att sjunga och agera ! "jag är en kamel..." då Nina efter alla garv från publiken bad mig titta på dem igen.

Jag upptäckte då att alla satt helt allvarliga och tittade uttryckslöst på mitt travande och min gälla sång. Oj då!! Shit! Vad nu!

Fram till dess hade som sagt stora skrattsalvor mött mig och jag kände mig ganska bekväm -men nu upptäckte jag motsatsen. Plötsligt var min clown ensam, utsatt, övergiven ...suck...Vad göra?

Då gällde att plocka fram den äkta känslan av hur det känns att inte vara "intressant" längre,  hitta ett annat men äkta sätt att agera på utifrån  den situation som uppstått - vilket då plötsligt lockade till ett mer vaket intresse och nya, men visserligen litet mer spridda skratt.

Kontentan är att det hela tiden gäller att vara totalt fokuserad -inte enbart på det man gör själv, utan att vara minst lika fokuserad på publikens reaktioner, vad som händer för övrigt i rummet, ta till sig detta och använda sig av det för att kunna gå vidare.

Som allt annat i livet gäller det att ge och ta.

För mig var det en aha-upplevelse som man brukar säga...

Tänk att jag var så självcentrerad plötsligt och missade den biten i slutet...

Den som tror att det är lätt vara clown har inte en aning om vad de pratar om. Jag lovar.

Alla clowner var olika....givande var det och jag hoppas på en uppföljning.

Clownkram o natti


Av ulla lundstedt - 11 mars 2009 22:52

Rubriken blev en sammanfattning av dagen.

Kändes helt ok - faktiskt bättre o lättare - träna så tidigt som 10.00

Lina var där samtidigt och det var kul - såg så söt ut där hon satt mkt sammanbiten och kämpade med maskinerna.20 kg lättare! Kul.

Såg att hon, under träningen, inte för en sekund släpper tankarna på sin uppsättning. Lyssnade på låtar hon tydligen försöker pussla in i olika kreativa sammanhang i pjäsen.

 Så är det o så blir man i detta yrke..

Själv gör jag just nu precis likadant - fast i motsats riktning.

Det första jag tänker på o det sista innan jag somnar.

Vad ska jag skriva-hur ska jag hitta "den röda tråden"- hur ska jag utforma den - på vilken nivå ska den ligga....Behöver input - hjälp -  har fastnat... Går inte släppa tankarna..ingenting händer....shit!!

Började läsa genom Linas manus då hon vill ha förslag på vad en kille i hennes grupp skulle kunna få för roll som inte finns skriven i manuset.

Skithäftigt bra manus där man kan laborera med det mesta...

Hann bara halva manuset då jag kom på att jag skulle på styrelsemöte.

Rusade iväg.

Hasse var försenad från Odense.

Lotta från ABF var där - det var kul se henne igen.

Men skittråkigt möte.

Bara en jävla massa regler diskuterades nästan in absurdum eftersom vi inte är tillsvidareanställda-endast timanställda.

En del positiva saker betr backup etc från Lotta kom fram-skitbra.

Lotta hade klara raka svar på alla frågor.

I vilket fall har jag svårt för en massa regler.....

Regler som tycks ligga närmare näringslivets personalpolitik än en ideel teaterförening känns det som..

Om jag ska ta upp en fråga på punkt "övriga frågor" ska jag tillskriva styrelsen om den 2 v innan ?!...himmel...byråkratiskt..

Känns som den kreativa spontaniteten inom styrelsen och teatern kvävs av en massa konstiga regler.

Självklart är målsättningen göra saker o ting bättre. ..antar jag..

Det vet jag-men det är inte riktigt min "deal" så att säga.

Kanske litet överkurs...osäker...

Måste tillägga att jag trots allt känner stor tacksamhet till Å som verkligen engagerar sig o lägger ner ett kolossalt arbete med målsättning att utveckla teatern...mina känslor kring alla nya regelverk tyder kanske/antagligen på konservatism - vill ha det litet "friare" bara.

Men det är nog bara jag - så jag tiger om det.Tillsvidare i alla fall.

Jag gör som jag vill och alltid gjort i alla fall. Skiter i vilket...

Mötet drog ut på tiden - var inte hemma förrän 21.30

Nu ska jag snart lägga mig........

Presentation

Omröstning

Hur känner du mig?
 vän
 familj
 arbetskamrat sen tidigare
 okänd
 känner endast igen dig.....
 teaterkollega

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mitt liv i ett litet nötskal


Ovido - Quiz & Flashcards